Herní plán byl vytvořen tak, aby týmy, které přijely zdaleka, odehrály maximum svých zápasů již v sobotu. Jednalo se o týmy Tigers Janské Lázně a Rejnoci Zlín. První ze zmíněných do Prahy přijel v plné sestavě za doprovodu trenéra Petra Aliny. Největší bitvu svedl právě s Rejnoky, když je po vyrovnaném boji porazil v samostatných nájezdech. Bylo to vůbec poprvé, kdy jsme byli svědky takto vyrovnaného utkání v české EWH lize.

Rejnoci ze Zlína do Prahy přijeli v bojovné náladě, motivováni úspěchem z I. kola, kde dokázali zvítězit dvě utkání a odvést si domů 6 bodů. Ani z II. kola neodjeli s prázdnou, ve zmíněném zápase s Tygry (remízu v základní hrací době) vybojovali cenný bod. Proti ostatním soupeřům se jim už tolik nedařilo.

Dosavadním skokanem ligy je tým Indians Plzeň. Tento nováček české ligové soutěže vstoupil do II. kola významně posílen o Jana Vaňka, jehož příspěvek se významně projevil ve výkonu týmu. Indiáni odvedli velký kus práce. Podařilo se jim porazit Tygry i Rejnoky, nedokázali porazit pouze Jaguáry a pořadatele kola, tým New Cavaliers.

Očekávaným soubojem bylo pražské derby mezi Jaguáry a Kavalíry. New Cavaliers dokázal využít domácího prostředí a v pěkném utkání přemohl Jaguáry 4:2.

Vítězem II. kola České EWH ligy se tedy stal pořadatelský tým New Cavaliers. Druhý skončil tým Jaguars, třetí příčku obsadil tým Indians Plzeň, 4. místo patřilo týmu Tigers z Janských Lázní a s jedním bodem domů odjel tým Rejnoci Zlín.