S bolestí v srdcích oznamujeme smutnou zprávu, že v pátek 12. 8. 2016 nás navždy opustil Filip Jakeš, hráč týmu SK Indians Plzeň.
 
Filip se věnoval Powerchair Hockey téměř 10 let. Působil v týmech Tigers Janské Lázně odkud v roce 2013 přestoupil do klubu SK Indians Plzeň. Se svými spoluhráči se zúčastnil šesti ročníků České Powerchair Hockey ligy, pěti ročníků pražského mezinárodního turnaje Prague Powerchair open a dvakrát si zahrál také na mezinárodním turnaji Prague Cup.
 
Od roku 2013 patřil mezi hlavní opory týmu SK Indians. Filip mezi svými spoluhráči vynikal především svým chytrým přístupem ke hře, komunikační schopností motivovat svůj tým a v neposlední řadě také herním projevem v duchu Fair-play.
Filip byl Fair-play hráčem i v osobním životě. Na vozík se dostal jako mladý kluk, kdy si při nešťastném skoku do vody poranil míchu v oblasti krční páteře a usedl na elektrický invalidní vozíček. S pohybovým omezením fatálního rozsahu se ale dokázal vyrovnat. V kolektivu byl velice oblíbený předešvím pro svůj vnitřní klid a pohodový přístup k životu i lidem, kteří ho obklopovali.
 
Ve svém volném čase se věnoval především své dlouholeté přítelkyni Tereze a své mamince, které při něm stály nejen v dobách nejtěžších životních zkoušek. Filip i přes svůj handicap dokázal podpírat druhé.
 
Česká federace Powerchair Hockey je ztrátou Filipa Jakeše zdrcena. Nezbývá nám nic jiného, než si v sobě uchovat vše dobré, čím se Filip do našich srdcí zapsal.
 
Rodině Filipa projevujeme hluboukou soustrast.
 
Poslední rozloučení bude veřejné a proběhne v místě Filipova bydliště v Humňanech 19. 8. 2016 od 10:00 h. V případě vaší účasti nás prosím kontaktujte.