Ano. Po pětiměsíční pauze týmy finalizují připravy na zahájení nové sezóny České Powerchair Hockey ligy 2016/2017. Do ligové soutěže je přihlášeno téměř 40 hráčů z týmů: New Cavaliers Praha (úřadující mistr ligy), dále Jaguars Praha, Red Dragons a SK Indians Plzeň.

Stejně jako minulý rok, tak i letos, bude ligová soutěž složena ze čtyř samostatných ligových turnajů:

I. kolo, 8. 10. 2016, Praha – Třebešín, Na Třebešíně 1

II. kolo, 19. 11. 2016, Plzeň – Lokomotiva, Úslavská 75

III. kolo, 4. 3. 2017, Praha – Třebešín, Na Třebešíně 1

IV. kolo, 22. 4. 2017, Praha – Radotín,  U Starého stadionu 9

a závěrečného turnaje Play-off, 27. 5. 2017, Praha – Třebešín, Na Třebešíně 1, který určí konečné pořadí týmů.

Co nás čeká? Především Powerchair Hockey plný strhujících sportovních zážitků, gólů, emocí a posunujících se hranic. Jsou připraveny ale také novinky, které si kladou za cíl zvýšení kvality a regulérnosti soutěže. Uveďme alespoň ty nejdůležitější.

Herní čas je upraven na tzv. čistý čas, dle oficálních mezinárodních pravidel, z org. důvodů přizpůsobených na 2 x 15 min.

Mění se vliv základní části na závěrečný Play-off. Play-off hrají všechny 4 týmy po základní části; utkání o třetí místo se hraje na dvě vítězná utkání mezi třetím a čtvrtým týmem po základní části; finále se hraje na dvě vítězná utkání mezi prvním a druhým týmem.

Dochází také ke změně výpočtu individuálních cen pro titul nejlepší T-stick České Powerchair Hockey ligy, tak, aby bylo dosaženo větší objektivity hodnocení.

Děkujeme našim partnerům, bez kterých by se nám nepodařilo ligovou soutěž připravit. Především Nadaci ČEZ, za podporu soutěže prostřednictvím projektu Pomáhej pohybem a Magistrátu hl. m. Prahy za podporu pražských týmů.

Tak. A teď nám dovolte pozvat vás na zahajovací ligový turnaj, který je pro nás připraven týmem New Cavaliers Praha a bude se konat v sobotu 8. 10. v Praze na Třebešíně. Česká Powerchair Hockey liga 2016/2017 je tady.

Pojďme hrát…

…Powerchair Hockey – žít a sportovat