Vážení příznivci a členové České federace Powerchair Hockey,

blížíme se k samotnému závěru roku 2016. Jaký byl rok 2016 pro Českou federaci Powerchair Hockey? Řekl bych, že naplněný. Závěr ligové sezóny 2015/2016 a první část sezóny 2016/2017 proběhl zcela v souladu s vnitřními regulemi soutěže naší federace. Zrealizovali jsme první workshopy a školení rozhodčích a trenérů. Obnovili jsme činnost české reprezentace. Prezentovali jsme náš sport v Praze na Czech open, v Brně a Bratislavě, kde pomalu a jistě počíná zapouštět své kořeny. Získali jsme grant od hl. m. Prahy, které jsme přerozdělili mezi pražské kluby, dále podpru od ČSTPS, která pomůže zajistit  Play-off, pomohla nám nadace ČEZ, díky které zajistíme klubům pronájmy hal při ligových turnajích, bronzovým partnerem se stala společnost Patok, jehož podpora směřuje k reprezentačnímu družstvu, získali jsme podporu od Excalibur tours, společností Weldplast, Adore a další podpory, které nám pomohou naplňovat naše společné cíle.

V roce 2017 bychom rádi prohloubili aktivity ve všech zmíněných oblastech. Čeká nás druhá část ligové soutěže završena turnajem Play-off, který rozhodne o konečných výsledcích. Budeme dále připravovat českou reprezentaci na mistrovství světa 2018 a to v té nejprofesionálnější úrovni, které jsme schopni dosáhnout. Budeme dále podporovat rozvojové aktivity v Brně a Bratislavě, aby obě města mohla být ve střízlivě dohledné době zapojena do české ligové soutěže. Budeme rozvíjet vlastní propagaci sportu, spolupráci s ostatními subjekty a partnery. Rok 2017 bude také rokem 10 výročí založení naší federace. Uděláme vše pro to, aby to byl rok plný života a sportu, rok tahu na branku, rok, ve kterém bude co slavit.

Chovejte přízeň k Powerchair Hockey i v roce 2017 ať už jako hráč, trenér, rozhodčí, dobrovolník nebo fanoušek. Dovolte, abych vám všem popřál klidné vánoční svátky a pokojný vstup do nového roku 2017.

Václav Uher

předseda ČFPH