Už tento víkend 19. – 20. 5. 2018 bude česká reprezentace poprvé od svého znovuobnovení porovnávat síly s předními evropskými kluby ve švýcarském Zürichu.

Pojďme si říct něco o samotné akci. „10th international tournament in Zürich“ je desátý ročník klubového turnaje, pořádaného švýcarským týmem Iron Cats. Nejedná se o oficiální soutěž zemí jako jsou evropská mistrovství nebo kvalifikace, ale o turnaj organizátorem vybraných evropských klubů. O to víc nás těší, že se turnaje může zúčastnit naše česká reprezentace. Poté, co jsme přišli o možnost účastnit se Mistrovství světa, je to první příležitost prověřit a porovnat své síly na evropské půdě. Účast bude také podstatná pro naši přípravu na kvalifikační turnaj na mistrovství Evropy, který se bude konat v roce 2019.

Tradičně na turnajích v Zürichu sopupeří osm až deset evropských klubů, převážně ze Švýcarska, Německa nebo Nizozemí. České týmy se turnaje zúčastnily celkem čtyřikrát, v roce 2006 dnes už neexistující tým z Janských Lázní Snow Wolves a v letech 2012, 2014 a 2016 pražský tým Jaguars Praha.

Letos si zahraje 10 týmů. Mimo jiné i mistři nejkvalitnějších evropských ligových soutěží GP Bulls Eindhoven (Nizozemí) nebo Black Knights Dreiech (Německo). Čeká nás opravdu špičková úroveň evropského Powerchair Hockey!
V rámci herního systému jsou týmy rozděleny do dvou skupin. V prvním herním dni (sobota 19. 5.) budou probíhat vzájemná utkání ve skupinách a druhý den (neděle 20. 5.) budou následovat utkání o postup a konečné umístění. Veškeré výsledky našeho týmu budeme samozřejmě průběžně zveřejňovat. Jak vyplývá ze slov našich reprezentantů, do zápasů hodlají dát všechno! Buďte s námi a sledujte cestu české reprezentace zpátky do Evropy. V následujících dnech představíme detailní program turnaje.

Powerchair Hockey – žít a sportovat