Vánoční a tříkrálové koledy dozněly, cukroví a vánoční stromky jsou pryč, plnění přísných předsevzetí v plném proudu. To znamená, že na řadu přichází pohyb a to platí i v případě našeho unikátního sportu Powerchair Hockey. Přinášíme vám stručné shrnutí nejpodstatnějších aktivit, které nás čekají v roce 2020. Máme před sebou další turnaje nové soutěže 2na2, program druhé části České Powerchair Hockey včetně závěrečného turnaje Play-off, volební valnou hromadu naší federace, školení rozhodčích a trenérů, letní klubová soustředění, pokračování činnosti české reprezentace, klubovou účast na zahraničních turnajích a v neposlední řadě další práci na rozvoji Powerchair Hockey v Českých Budějovicích a Brně. Vezmeme to popořádku.

2na2

Zájem o soutěž 2na2 je ze strany hráčů veliká, proto nám nic nebrání v ní pokračovat. 3. turnaj 2na2 proběhne už 22. února 2020 v pražské  sportovní hale Radotín.

Druhá část ligové soutěže

3. kolo České Powerchair Hockey ligy se uskuteční 7. 3. 2020 v pražské sportovní hale na Třebešíně. Průběžným výsledkům dominuje tým Jaguars A, který zatím neprohrál zápas. Pro bližší informace si prohlédněte podrobné výsledky dosavadního průběhu soutěže.

Volba nového vedení naší federace

V rámci 3. kola se bude konat volební valná hromada České federace Powerchair Hockey. Po pěti letech si členové zvolí nové vedení naší federace, konkrétně předsedu, místopředsedu a zástupce hráčů, kteří budou tvořit výkonný orgán federace pro další 4 roky.

Chceme nové rozhodčí a trenéry

V roce 2020 si klademe za cíl navázat na předchozí snažení a pokračovat ve školení rozhodčích a trenérů. Kalendář teoretického vzdělávání a praxe zatím pevně stanoven není, ale rádi bychom se teorii věnovali v první polovině roku a k praktické části využili letní klubová soustředění. Zvyšování úrovně výkonu rozhodčích a trenérů je zásadní pro kvalitativní rozvoj Powerchair Hockey. V tomto ohledu bychom vybídli zájemce o pozici rozhodčího nebo trenéra, aby se zapojili do hry a kontaktovali nás.

Česká reprezentace bude pokračovat

Náš národní tým bohužel v boji o postup na ME 2020 neuspěl. Na Kvalifikačním turnaji, který se konal 11. – 12. 10. 2019 v Praze, skončil druhý, poražený Španělskem. To ovšem neznamená, že reprezentaci rozpustíme. Naopak, český tým se bude nadále scházet na reprezentačních soustředění, účastní se vybraných mezinárodních turnajů a bude nadále usilovat o návrat do Evropy.

Mezinárodní turnaje

Přední české kluby Jaguars, Indians a New Cavaliers se v roce 2020 vypraví na další klubové zahraniční turnaje. Za zmínku stojí skutečnost, že poprvé v historii se český tým (Indians) zúčastní turnaje ve Španělsku. Přejeme týmům mnoho úspěchů!

Powerchair Hockey v Českých Budějovicích a Brně

V obou městech jsou vozíčkáři, kteří se aktivně snaží založit tým. V Českých Budějovicích už probíhají pravidelné tréninky, v Brně je Powerchair Hockey na úplném začátku. V roce 2020 chceme podporovat snahy týmů zejména prostřednictvím poradenství, komunikace a propagace

To je z nejdůležitějších aktivit zatím vše. Sledujte kalendář akcí a novinky. Těšíme se na společná sportovní setkávání v roce 2020 a přejeme vám všem především zdraví a radost ze hry.

Powerchair Hockey – žít a sportovat