Soutěžní program Powerchair Hockey v letních měsících neprobíhá, ale na hokejkách pavučina neroste. Léto týmy využívají mimo jiné k letním soustředěním. Tím prvním byl letos jubilejní 10. ročník Powerchair Hockey kempu tradičně se konající v Autokempu Buňkov v obci Břehy u Přelouče. Letošního ročníku se zúčastnilo přes čtyřicet účastníků z týmů New Cavaliers Praha, SK Indians Plzeň a nově také zástupci družstva Štíři České Budějovice. Autokemp Buňkov jako jeden z mála v České republice nabízí relativně vysokou kapacitu bezbariérových pokojů vybavených samostatným bezbariérovým sociálním zařízením, což je pro organizaci sportovní akce tohoto typu nezbytné.

Powerchair kemp, který organizuje Asociace Octopus, dlouhodobě nabízí možnost sdílení sportovního programu více kluby s vymezením prostoru pro samostatné tréninky. Pro sportovní program trenéři využívali halu v Přelouči vzdálenou od kempu tři kilometry, kam se účastníci dopravovali na svých vozících nebo auty. Na hřišti trávili hráči až čtyři hodiny denně. Tréninky provozovaly jednotlivé týmy samostatně s tím, že na závěr kempu poměřily síly mezi sebou a to v klasickém střetu úplných týmů nebo v turnaji dvojic (turnaj 2na2).

„Výhodou Powerchair Hockey kempu, kterého se účastní hráči z více týmů, je kombinace týmových tréninků a hry, při které hráči mohou uplatnit trénované herní schopnosti. Týdenní program také nabízí dostatek času k předávání zkušeností mezi hráči, k optimalizaci technického nastavení vozíku a herní techniky a v neposlední řadě také k podstatnému upevňování sportovních i osobních vztahů. Sdílené prostory jako je pronájem sportovní haly a ubytování snižuje finanční zátěž na jednotlivé kluby, což je v klubovém hospodaření přínosem.“ upřesnil ředitel kempu Lukáš Kroupa.

Letní soustředění plánuje také tým Jaguars Praha, který 31. 7. – 8. 8. 2020 stráví sportovní týden tradičně v Nové Roli u Karlových Varů.

Klubová letní soustředění představují v rozvoji sportu nezastupitelné místo, protože po herní, personální a technické stránce formují družstva před zahájením ligové soutěže. Kromě toho nabízí možnost nováčkům se s Powerchair Hockey na soustřední blíž seznámit, prolomit počáteční obtíže, které jsou v kariéře každého hráče nevyhnutelné, a pustit se naplno do hry. Přejeme všem hráčům příjemné letní zážitky s Powechair Hockey.