O víkendu 13. a 14. listopadu 2021 se v belgickém Roeselare konal mezinárodní turnaj The Flanders Cup, který pořádal místní tým Gidos Screamers. Do poslední chvíle jsme si nebyli jistí, jestli se turnaj opravdu uskuteční, protože pandemie Covidu v Evropě opět nabírá na síle. Ale i přes všechna opatření se to podařilo a česká reprezentace tak mohla po dvou letech opět nastoupit do zápasu.

Prvního turnaje po tak dlouhé době se účastnilo hned 12 týmů. Vedle pořadatelského týmu Gidos Screamers a našeho Národního týmu to byl druhý tým z Belgie Somnival, týmy z Nizozemska (De Pont, GP Bulls, Upward, WCHG), Německa (Black Knights Dreieich a Star Drivers Bad Kreuznach), dánští Orient Red Bulls, švýcarští Iron Cats, a až z Itálie přijel tým Scorpions Varese.

První část turnaje se odehrála ve dvou skupinách. Český národní tým skončil nakonec na pátém místě ve skupině A, když porazil tým Somnival 3:2. V malém semifinále se nám podařilo porazit šestého ze skupiny GP Bulls 5:3 a zápas o celkové deváté místo jsme sehráli opět s týmem Somnival a zvládli ho vyhrát 3:0.

Můžeme říct, že český národní tým v těžké konkurenci po dvouleté zápasové pauze obstál. Celkem jelo osm hráčů. Pozitivní je, že s námi jeli i tři nováčci v reprezentačním dresu, kteří se aktivně zapojili do zápasů. Pro celý náš tým to byla další potřebná zkušenost a nutné srovnání s úrovní hry v Evropě. Děkujeme všem, díky nimž jsme se mohli zúčastnit. Především trenérce Andree Kuncové a celému realizačnímu týmu.

„Poprvé, co jsem mohla doprovázet národní tým, jsem měla možnost střídat skoro celou sestavu na hřišti. Nováčci v národním dresu tak mohli otestovat své dovednosti na hřišti v rychlém a náročném zápase. Mezinárodní turnaje mají svá vlastní pravidla, tento třeba nenabízel trenérům možnost Time-out. Celá hra v zápase byla tak na hráčích samotných a jejich flexibilitě v herních situacích. Možnost střídání a dostatek hráčů do budoucna dává možnost posunovat národní tým k lepším výsledkům v mezinárodních tabulkách. Každý turnaj je v přípravě týmu velmi důležitý.“ komentovala účast trenérka Andrea Kuncová.

Děkujeme všem podporovatelům, bez kterých by činnost reprezentačního týmu nebyla možná. Pokračujeme dál a pevně doufáme, že na další zápas nebude muset reprezentační tým čekat další dva roky.

Powerchair Hockey – žít a sportovat