Ve sportovní hale Radotín se v sobotu 25. února 2023 uskutečnil oblíbený Turnaj 2na2. Konal se již po sedmé a opět přinesl napínavou hru, skvělé akce a především mnoho zábavy. Pořadatelem byl ve spolupráci s Českou federací Powerchair Hockey spolek Lenox, z.s.

Turnaj byl rozlosován do dvou skupin po čtyřech dvojicích. V modré skupině B došlo těsně před turnajem z důvodu nemocí k několika změnám. Začínajícího hráče Jana Marka z Brna nakonec v jednotlivých zápasech doplňovali dětští hráči.

Konečné složení dvojic a skupin s výsledky.

Výsledky základních skupin rozřadili účastníky do zápasů v rámci play-off, které určilo soupeře do bojů o konečné umístění. Svá semifinále bezpečně vyhráli vítězové obou základních skupin a sehráli mezi sebou napínavé finále, které vyhrála dvojice Jiří Táborský ml. a Patrik Kocián.

Poprvé se tento turnaj uskutečnil v únoru 2019 a stal se od té doby nedílnou součástí zimní ligové pauzy. Svou koncepcí, kde nezáleží na klubové příslušnosti hráčů a jejich herních zkušenostech, se otevřel prostor pro více hráčů vyzkoušet si soutěžní mód. Proto je od samého začátku turnaj doporučován i pro nováčky, kteří mají jedinečnou možnost si zahrát a ověřit si trénink v praxi. Při prvním turnaji této skutečnosti využili slovenští hráči, při pátém turnaji nováček z týmu Jaguars Praha po čtyřech měsících tréninku. A nejvíce nováčků se objevilo na šestém turnaji, kde se představili hráči nového brněnského týmu, hráč z Českých Budějovic a také z plzeňského týmu Indians.

7. turnaj dvojic byl ovšem přelomový ještě o něco víc. Poprvé se uskutečnilo utkání, a to hned tři, jen mezi dětskými hráči. Skvělou atmosféru během těchto zápasů podtrhovala vysoká účast náležitě povzbuzujících diváků. Jak průběh turnaje potvrdil, je pro děti opravdu velký rozdíl hrát s dospělými nebo se svými vrstevníky. Věříme, že co nejdříve budeme moci dětem připravit vhodnou soutěž, a tím zlepšit podmínky pro vybudování si nové generace hráčů.