Poprvé se Slováky, poprvé s novým týmem Jaguars B, poprvé v Klatovech, poprvé s novým herním systémem soutěže, poprvé živý přenos se sportovním komentátorem! Tak by se dalo shrnout I. kolo České Powerchair Hockey ligy 2019/2020, které se konalo v sobotu 7. 9. 2019. Výsledky již brzy naleznete ve výsledkovém servisu.

Ano. Slovenský tým BlueSky Butterflies završil více jak dvouleté snažení a odehrál první soutěžní zápasy v naší lize. A jistě může být spokojen. Představil se sympatickou hrou i profesionální organizační image. Přejeme mnoho úspěchů a radosti ze hry v nadcházejících turnajích! Těšíme se na vás.

Velmi vítáme také vznik týmu Jaguars B. Hráči tak získají mnohem více herních příležitostí a zkušeností, což posune českou soutěž zase o kus dopředu. Držíme palce!

Klatovy. Organizátor turnaje, Spolek Lenox pod vedením Lukáše Kroupy, se rozhodl po sedmi ročnících konaných v Plzni přesunout organizaci turnaje do Klatov. Navázal tak na kulturní akce (Ples handicapovaných, Na Stojáka), které právě v Klatovech pravidelně pořádá. Této výzvy se zhostil na jedničku. Organizace kola byla navzdory novému prostředí velmi zdařilá.

Herní program podléhal novému hernímu systému soutěže. Nejedná se o žádné velké změny. Zachovali jsme rozdělení na podzimní a jarní část s tím, že z důvodu navýšení týmů odehraje každý tým tři vzájemná utkání. Soutěž zakončí opět Play-off: tam hraje všech 5 týmů po základní části; o umístění na třetím až pátém místě se hraje v rámci skupiny každý s každým mezi třetím, čtvrtým a pátým týmem; finále se hraje na dvě vítězná utkání mezi prvním a druhým týmem po základní části.

A jako bonus nakonec – sportovní komentář. Jsme velmi příjemně překvapení jakým způsobem se úkolu chopil Richard Pucholt. Díky jeho komentování se z němého přenosu stal (podle slov našich fanoušků) divácký zážitek, který lze sledovat se zatajeným dechem. Kdo jste přenos prošvihl, mrkněte zde.

Děkujeme organizátorovi za uspořádání turnaje a těšíme se na II. kolo, které se bude konat 26. 10. 2019 v Praze v Radotíně.

Ještě před tím nás ale čeká nejvýznamnější sportovní událost roku, a to Kvalifikační turnaj na Mistrovství Evropy 2020, který pořádáme 11. – 12. 10. 2019 v Praze na Třebešíně. Česká reprezentace se postaví proti Slovinsku a Španělsku a jako lev bude bojovat o postup. Buďte s námi.

Powerchair Hockey – žít a sportovat