V sobotu 8. 6. 2019 se ve sportovním areálu Třebešín konalo otevřené reprezentační soustředění české reprezentace se vzdělávacím programem pro trenéry, rozhodčí a vedoucí týmů.

Program dne byl rozdělen na sportovní a vzdělávací část, ve které měli certifikovaní rozhodčí a reprezentační trenér připravené semináře. Jednalo se o úvod do Powerchair Hockey, kde praktické informace využili především naši slovenští kolegové, kteří se svým týmem plánují vstup do české Powerchair Hockey ligy už v sezóně 2019/2020.

Stávající i noví zájemci o post rozhodčího se dozvěděli o změnách týkajících se nových pravidel hry. Společně s členy Komise rozhodčích si také mohli ujasnit výklady problematických částí pravidel.

Na podzim chceme s vzdělávacím programem pokračovat. Pevně věříme, že se nám do té doby podaří získat nové zájemce. Zapojit do hry se můžete i vy.

Česká reprezentace pokračuje ve svém tažení ke Kvalifikačnímu turnaji, který se bude konat v říjnu 2019 v Praze, kde bude usilovat o postup na Mistrovství Evropy 2020. Do té doby reprezentaci čeká ještě několik setkání a přípravný turnaj v Nizozemí. Držte nám palce.

Powerchair Hockey – žít a sportovat